بهترین روش درمان انوریسم

بهترین روش درمان انوریسم


آنوریسم مغزی یکی از بیماری ها مرتبط با حوزه مغز و اعصاب است که علت آن به وجود آمدن برآمدگی های متعدد در دیواره شریان های مغز است. اگر آنوریسم مغزی پاره شود، در آن صورت خطرات متعددی متوجه بیمار خواهد شد؛ به همین علت قبل از اینکه کار از کار بگذرد، باید به فکر درمان آنوریسم مغزی بود. برای درمان انوریسم روش های مختلفی در نظر گرفته شده است. حساس ترین این روش ها جراحی است ولی با کمک دارو و آمبولیزاسیون نیز می توان به درمان این بیماری پرداخت. در ادامه به بررسی بهترین روش درمان انوریسم پرداخته می شود.

درمان آنوریسم مغزی به روش جراحی

یکی از روش هایی که با کمک آن می توان به درمان آنوریسم مغزی پرداخت، سپردن خود به تیغ جراحی است. جراحی نیز خود به دسته های مختلفی تقسیم می شود و انتخاب هر یک از روش ها بستگی به پارامترهای گوناگونی دارد. از جمله پارامترهای مهم می توان به اندازه آنوریسم، نوع آنوریسم و همچنین محل قرارگیری آن اشاره کرد. معمول ترین روش های جراحی عبارتند از:

جراحی باز

جراح متخصص برای اینکه بتواند به آنوریسم دسترسی داشته باشد، باید یک حفره تحت عنوان کرانیوتومی در جمجه ایجاد کند. جراحی باز باید با دقت بسیار زیادی انجام شود و کوچک ترین اشتباه می تواند بزرگترین اتفاقات را رقم بزند. در طول جراحی برای اینکه جریان خون مسدود شود، جراح اقدام به جایگذاری یک پنس کوچک در ناحیه زیر گردن آنوریسم می کند.
• جراحی درون رگی یا اندوواسکولار
این نوع از جراحی که برای درمان آنوریسم مغزی انجام می شود، در بین روش های کم تهاجمی قرار می گیرد. در این روش نیازی به باز کردن جمجمه نیست؛ چرا که برای فرستادن کاتتر به داخل شریان از کشاله ران بهره گرفته می شود و سپس کاتتر با عبور از رگ های خونی به آنوریسم مغزی می رسد.
• انسداد شریان
سومین روش جراحی نیز مربوط به انسداد شریان است. گاهی اوقات امکان جراحی باز وجود ندارد و یا شریان تا حد بسیار زیادی آسیب دیده است. به همین علت جراح رگ را به صورت کامل مسدود می کند و برای عبور جریان خون، از یک مسیر فرعی استفاده خواهد کرد. غالبا مسیر فرعی تشکیل شده از یک جریان بسیار کوچک است که منبع آن پا است.
برای هر کدام از روش های جراحی درمان آنوریسم مغزی، بیمار باید حداقل دو هفته در بخش مراقبت های ویژه بستری شود. در این مدت زمان پرستاران و پزشک متخصص باید با دقت بالایی به وضعیت بیمار رسیدگی کنند و به بررسی مواردی همچون نشانه های خونریزی، هیدروسفالی، وازواسپاسم و سایر عوارض احتمالی بپردازند.

بهترین روش درمان انوریسم

بهترین روش درمان انوریسم

درمان آنوریسم مغزی با دارو

از دیگر روش های معمول برای درمان آنوریسم مغزی استفاده از دارو است. درمان دارویی نیز بسیار رایج است و می تواند درد ناشی از بیماری را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد. جراح برای تسکین سردرد بیماری، انواع مسکن ها را تجویز می کند. همچنین در طول بیماری فرد ممکن است تشنج کند. از این رو تجویز داروهای ضد تشنج الزامی است. برای اینکه از وازواسپاسم نیز جلوگیری شود، جراح اقدام به تجویز داروهای گشاد کننده عروق می کند. لازم به ذکر است که در طول آنوریسم مغزی، جمجمه فرد ممکن است فشار و خونریزی زیادی را تجربه کند. از این رو به منظور کاهش خونریزی و همچنین کنترل فشار داخل جمجمه، جراح و یا پزشک متخصص باید فشار خون بیمار را پایین نگه دارد.

درمان آنوریسم مغزی به کمک منحرف کننده جریان

جدیدترین روشی که برای درمان آنوریسم مغزی وجود دارد، منحرف کننده جریان و یا Flow Divertor است. در واقع منحرف کننده ها نوعی استنت هستند. این روش کاملا منطقی است و روشی مطمئن و جایگزین برای جراحی باز است. در استفاده از منحرف کننده جریان دیگر نیازی نیست تا گردن آنوریسم بسته شود و یا داخل آنوریسم کویل های کوچک جای داده شوند؛ چرا که مسیر جریان خون از انوریسم به صورت کامل دور می شود که این امر با کمک استنت های منحرف کننده جریان خون انجام می شوند.
در این روش داخل انوریسم به صورت کاملا تدریجی منعقد می شود که نتیجه این امر کاهش خطر خونریزی خواهد بود. زمانی که آنوریسم به خوبی در دسترس نباشد یا اندازه بزرگی داشته باشد، می توان از این روش بهره برد. لازم به ذکر است که در این روش درمانی دیگر نیازی به باز کردن جمجمه نیست و افراد دوران نقاهت کوتاه تری را پشت سر خواهند گذاشت.

درمان انوریسم با آمبولیزاسیون

لازم به ذکر است که آمبولیزاسیون خود دارای انواع مختلفی است. که عبارتند از:
آمبولیزاسیون کویل: در این نوع آمبولیزاسیون، جراح برای اینکه کویل های فلزی نرم را به آنوریسم انتقال دهد، از لوله استفاده می کند. در این شرایط آنوریسم به صورت کامل پر می شود و احتمال پارگی تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند.
آمبولیزاسیون مش: نوع دیگری از آمبولیزاسیون، تحت عنوان آمبولیزاسیون مش نامیده می شود. در این روش مش در داخل آنوریسم جای داده می شود. مش باعث می شود تا جریان خون وارد شده به آنوریسم کاهش پیدا کند و احتمال پارگی نیز به حداقل می رسد. در درمان آنوریسم مغزی با کمک آمبولیزاسیون آندوواسکولار پزشک یک لوله کوچک را به داخل شریانی که آسیب دیده است، وارد می کند. این لوله در نزدیکی آنوریسم قرار می گیرد.
تمامی روش های آمبولیزاسیون غیر تهاجمی هستند و انجام دادن هر یک ممکن است خطرات زیادی را با خود به همراه داشته باشند. همچنین در طی انجام هر کدام از روش های موجود، این احتمال وجود دارد که آنوریسم پاره شود. پس باید با نهایت دقت این کار انجام شود.

بهترین روش درمان انوریسم

بهترین روش درمان انوریسم

سخن آخر
آنوریسم مغزی باعث پارگی شریان خواهد شد و برای درمان آن می توان از روش های مختلفی بهره برد. روش های جراحی، دارویی، نوین و غیر تهاجمی در بین روش های درمان آنوریسم جای داده می شوند. بهترین روش برای درمان آنوریسم را پزشک متخصص مغز و اعصاب تعیین می کند. پزشک با توجه به پارامترهایی مانند آنوریسم پاره شده یا پاره نشده، سن بیمار، وضعیت عمومی بیمار، ظاهر کلی آنوریسم، محل قرار گیری آنوریسم، بیماری های زمینه ای که خطر پارگی را افزایش می دهند و غیره بهترین روش درمان آنوریسم را انتخاب می کند. به همین سبب در قدم اول باید به متخصصی مراجعه کرد که دانش و تجربه کافی در درمان آنوریسم داشته باشد تا بتواند با توجه به وضعیت فرد روش درمان را مشخص کند. برای درمان آنوریسم می توانید به مطب دکتر رادنوش پشم فروش متخصص مغز و اعصاب فوق تخصص جراحی اندوواسکولار انوریسم های مغزی از سوییس مراجعه کنید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت