انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس

انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس


بیماری ام اس که در اثر التهاب و پلاک های جزئی مغز ایجاد می شود نوعی بیماری پیش رونده به شمار می آید. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری و بروز خطرات و عوارض ناخوشایند، از داروهای متعددی استفاده می کنند. این داروها در دسته بندی های متفاوتی هستند و بنا به نوع بیماری ام اس برای بیمار تجویز می شوند. اینترفرون ها و داروهای جدید، هر کدام به نوبت تاثیر به سزایی در درمان و پیشگیری از این بیماری دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این داروها می توانید تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

بیماری ام اس چیست؟

مالتیپل اسکلروزیس نام کامل نوعی بیماری عصبی فلج کننده مغز و نخاع است که با نام مخفف بیماری ام اس شناخته می شود. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به محافظ سلول ها عصبی یعنی میلین ها حمله می کند و باعث بروز اختلال هایی در عملکرد صحیح مغز و ارتباط آن با دیگر اعضای بدن می شود. از شایع ترین علائم بیماری ام اس می توان به احساس درد، ضعف و خستگی، گرفتگی عضلات، اختلال های حرکتی و تعادلی و همچنین بروز مشکلات بینایی، گفتاری، تنفسی، ذهنی، شنوایی، مثانه و … اشاره داشت. ام آر آی مغز از مهم ترین آزمایش های تشخیص التهاب موجود در بافت های سیستم عصبی است که در ادامه تشخیص بیماری از نمونه گیری مایع مغزی نخاعی و تست پتانسیل تحریکی استفاده می کنند. استفاده از اینترفرون ها و داروهای جدید ام اس می تواند در دستور و تجویز دارویی پزشک متخصص مغز و اعصاب قرار گیرد.

انواع بیماری ام اس

بیماری ام اس براساس دوره عود و بهبودی در دسته های مختلف دسته بندی می شوند. نتایج و آزمایش ها و ام آر آی می توانند این مراحل را در بیمار شناسایی کنند. شناسایی نوع بیماری در دسته مورد نظر می تواند انتخاب روش درمانی و داروهای مصرفی را تعیین کنند. از آن جایی که هر یک از انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس، مکانیسم های متفاوتی در مهار بیماری دارند، شناخت دسته بندی نوع ام اس اهمیت بالایی خواهد داشت. در ادامه به انواع بیماری ام اس اشاره کوتاهی خواهیم داشت.
• سندرم یک علامت مجزای بالینی
• عود کننده و فروکش یابنده
• پیش رونده اولیه
• پیش رونده ثانویه

انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس

انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس

انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس

از مهم ترین داروهایی که برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ام اس استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره داشت.
اینترفرون بتا آ۱
اینترفرون بتا ب۱
استات گلاتیرامر
میتوکسانیترون
ناتالیزوماب
دی متیل فومارات
پلگریدی
اکرلیزوماب

تاثیر اینترفرون ها در درمان بیماری ام اس

از مهم ترین داروهای تزریقی برای پیشگیری از بیماری ام اس می توان به داروهای اینتر فرون بتا اشاره کرد. تزریق قابلیت تغییر مسیر ام اس فعال عود کننده، فروکش کننده و پیش رونده ثانویه را دارد. اینترفرون ها را در دو دسته بتا آ۱ و بتا ب۱ دسته بندی می کنند. از آن جایی که علت اصلی بیماری ام اس حمله سیستم ایمنی بدن به سلول های مغزی است، این داروها می توانند از ورود گلبول های سفید خون که سلول های ایمنی هستند، به مغز و نخاع جلوگیری کنند. بسته به شدت و مرحله بیماری، داروهای تزریقی هر دو روز یکبار یا هر دو هفته یکبار به زیر پوست تزریق می شوند. از عوارض احتمالی اینترفرون ها می توان به تب، لرز، در عضلانی، سردرد و درد محل تزریق دارو اشاره داشت.

تاثیر داروهای جدید در درمان بیماری ام اس

داروی آتاتوماب (Ofatumumab ) از جمله داروهای جدید برای درمان بیماری ام اس عنوان می شود. این دارو قابلیت هدف قرار دادن سلول های B بدن و کنترل سیستم ایمنی بدن را بر عهده دارد. بر اساس تحقیقات این دارو از بازگشت مجدد بیماری ام اس جلوگیری می کند. به طوری که با تزریق زیر جلدی آتاتوماب، التهاب سلول های مغزی به میزان زیادی کاهش پیدا می کند. از عوارض نادر و جانبی این دارو می توان به سردرد، تبخال، تضعیف سیستم ایمنی بدن، عفونت پوستی و عفونت دستگاه های تنفسی اشاره داشت. تزریق داروی آتاتوماب نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد و در منزل هم می توان به راحتی آن را تزریق کرد.

برتری داروهای جدید نسبت به اینترفرون ها در درمان بیماری ام اس

یافته های جدید دانشمندان در زمینه کشف داروهای جدید برای درمان بیماری ام اس پیشرفت چشمگیری داشته است. این داروها در گروه های تزریقی و خوراکی بسته به شرایط بیمار در میل های متفاوتی برای بیمار تجویز می شوند. از آن جایی که طول دوره درمان بیماری ام اس طولانی است، داروهای جدید نسبت به اینترفرون ها تاثیرگذاری سریع تر و عمیق تری در روند درمانی دارند. از طرفی دیگر، داروهای جدید عوارض کمتری نسبت به اینترفرون ها به همراه دارند. مهم ترین مزیتی که داروهای جدید از جمله آتاتوماب ها دارند، احتمال بازگشت بیماری را به نقطه صفر نزدیک تر کرده اند.

داروهای خوراکی برای درمان بیماری ام اس

داروهای خوراکی متعددی برای جلوگیری از پیشرفت بیماری ام اس وجود دارند. این داروها بسته به وضعیت بیمار ۱ یا ۲ بار در روز مصرف می شوند و اغلب با کاهش گلبول های سفید خون، سیستم ایمنی بدن را کنترل می کنند. در این صورت سلول های عصبی مغز و نخاع آسیب کمتری به خود می بینند. در ادامه به نام برخی از مهم ترین داروهای خوراکی برای درمان بیماری ام اس اشاره می کنیم.
اوزانیمود
کلادریبین
مونومتیل فومارات
دی متیل فومارات
دیروکسیمل فومارات
سیپونیمود
فینگولیمود

انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس

انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی انواع داروهای موثر در درمان بیماری ام اس پرداخته شد. این داروهای بر حسب پیشرفت، عود و مرحله بیماری ام اس برای بیمار تجویز می شوند. داروهای جدید احتمال عود و بازگشت بیماری را کاهش می دهند. دکتر رادنوش پشم فروش فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی و متخصص مغز و اعصاب، سکته مغزی، از دانشگاه زوریخ سوئیس، دانش و تجربه کافی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های مغزی و نخاعی دارد. شما می توانید برای درمان بیماری ام اس به روش های موثر به مطب دکتر پشم فروش مراجعه نمایید. همچنین برای گرفتن نوبت ویزیت، با شماره های درج شده در سایت، تماس برقرار نمایید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت