آیا بیماران ام اس می‌توانند باردار شوند ؟ (بیماری ام اس و بارداری)

آیا بیماران ام اس می‌توانند باردار شوند ؟ (بیماری ام اس و بارداری)

بیماری ام اس و بارداری

شاید سوال خیلی از افرادی که به بیماری ام اس مبتلا هستند این باشد که آیا بیماری ام اس و بارداری با هم در تقابل هستند یا خیر. این بیماری بر باروری تاثیر نمی‌گذارد. اما ممکن است برخی از داروهایی که افراد مبتلا استفاده می‌کنند بر قاعدگی تاثیرگذار باشد. بانوان مبتلا به ام اس می‌توانند در زمانی که برای بارداری تلاش می‌کنند و یا در زمان بارداری از روش های درمانی استفاده کنند.

نکته: مصرف داروها   قبل از اقدام به بارداری قطع شود.

خبر خوب این است که اگر مبتلا به MS هستید و تحت مراقبت های پزشکی هستید، احتمال دارد که بتوانید یک بارداری سالم و یک کودک سالم داشته باشید. بیماری ام اس نمی‌تواند جلو بارداری بانوان را بگیرد، تنها نکته این است که باید تمام پروسه بارداری تحت نظر و تایید پزشک انجام بگیرد.

هیچ درمانی برای بیماری ام اس وجود ندارد ، اما داروها می توانند به کنترل علائم کمک کنند. در بسیاری از زنان در دوران بارداری نیازی به دارو نیست زیرا علائم آنها بهبود می‌یابد. اگر مبتلا به ام اس هستید و باردار هستید یا به فکر باردار شدن هستید ، درمورد داروهایی که برای ام اس مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است بعضی از آنها در دوران بارداری یا شیردهی مناسب نباشند.

بیماری ام اس و بارداری

بارداری نه تنها تاثیر منفی بر مادر ندارد بلکه تاثیر مثبت محافظت کننده نیز دارد. حتی میزان عود کردن بیماری در ۳ ماه سوم بارداری کاهش پیدا می‌کند. علت این موضوع مشخص نیست اما ممکن است به خاطر سطح هورمون‌های استروژن باشد. درست است که میزان عود کردن آن کاهش پیدا می‌کند، اما ممکن است علائم خستگی، عدم کنترل ادرار و مدفوع، عدم تعادل، کمردرد را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین ممکن است در سه ماه اول عود بیماری افزایش پیدا کند. بارداری تاثیری بر پیشرفت ام اس ندارد و اثر کلی آن خنثی است.

ام اس تاثیری بر بارداری و زایمان نمی‌گذارد. زنان مبتلا به بیماری ام اس مانند زنان سالم می‌توانند بارداری موفق داشته باشند و فرزند سالم به دنیا بیاورند. تا به حال ثابت نشده است که این بیماری ریسک بیماری خارج رحمی، زایمان زودرس و جنین مرده، سقط جنین را افزایش داده باشد.

راهکارهای بارداری برای زنان مبتلا به ام اس

  • مصرف الکل و سیگار ممنوع می‌باشد.
  • ورزش کردن
  • داشتن رژیم غذایی سالم و مصرف ویتامین های بارداری (با فولیک اسید)
  • عادت خواب مناسب

بیماران ام اس و زایمان

بیماران ام اس و زایمان

حتی اگر به این بیماری مبتلا نباشید بعد از زایمان مدتی طول می‌کشد تا خود را به شرایط هماهنگ کنید. برای افرادی که به بیماری MS مبتلا هستند این موضوع کمی شدیدتر بوده و باید از جانب خانواده و اطرافیان حمایت های لازم صورت بگیرد و کمک های لازم انجام بگیرد. کارهایی که باید بعد از زایمان انجام دهید:

شیردهی به فرزند: تحقیقات نشان می‌دهد که شیردهی به فرزند حمله های عصبی را در مادر کاهش می‌دهد. زنان مبتلا به ام اس که بدون استفاده از هیچ نوع دارو، حداقل تا دو ماه بعد از تولد نوزادان شیردهی می‌کنند، نسبت به بیمارانی که از شیردهی خودداری می‌کنند، حداقل تا یک سال بعد، احتمال برگشت بیماری کاهش می‌یابد.

استفاده از هر دارویی در حین دوران شیردهی، باید با نظر متخصص اطفال و نورولوژیست باشد.

مصرف داروهای خود را دوباره شروع کنید.

از شرایط روحی خود مراقبت کنید و استرس خود را کاهش دهید.

انتقال بیماری ام اس به فرزند

تحقیقاتی در جهت موروثی بودن بیماری ام اس وجود ندارد. ام اس مستقیما از والدین به فرزند انتقال نمی یابد. احتمال انتقال آن ۱٫۵ درصد است، یعنی از هر ۶۷ کودکی که به والدین آنها به این بیماری دچار هستند یک نفر با این بیماری به دنیا خواهد آمد. از طرفی از هر ۶۰۰ نفر یک نفر به این بیماری مبتلاست. ریسک فرزندآوری با داشتن این بیماری بالاست اما این احتمال بسیار کم است.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت