سکته مغزی در جوان ها

سکته مغزی در جوان ها


سکته مغزی یکی از عارضه های خطرناک مغزی است که امکان بروز آن در هر گروه سنی وجود دارد. با توجه به تحقیقات آماری انجام شده، اغلب افراد بالای 65 سال با این مشکل مواجه می شوند و تنها 10 درصد از افراد جوان تر و زیر 50 سال دچار عارضه سکته مغزی می شوند. با توجه به شرایط جسمی بیماران جوان، دلایل متعددی خطر بروز سکته مغزی را افزایش خواهد داد. با شناخت این دلایل در برخی موارد می توان از بروز سکته مغزی پیشگیری به عمل آورد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علل و درمان سکته مغزی در جوان ها و افراد زیر 50 سال بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با روش های پیشگیری از این عارضه پر خطر، تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

شایع ترین علائم سکته مغزی در جوانان

علائم سکته مغزی در گروه سنی سالمندان و جوانان شباهت زیادی به یکدیگر دارند. از آن جایی که بسیاری از افراد بر این باور هستند که عارضه سکته مغزی در جوان ترها نمی تواند پیش بیاید. از این رو علائم مشاهده شده به هنگام بروز سکته مغزی را جدی نمی گیرند. لازم است پس از مشاهده هر یک از علائم سکته مغزی در افراد زیر 50 سال به متخصص مغز و اعصاب مراجعه شود. از جمله شایع ترین علائم سکته مغزی در جوانان عبارتند از:
ایجاد اختلال در تکلم
افتادگی صورت
ضعف و سستی در یک از بدن
دوبینی
از دست دادن بینایی
بریده بریده صحبت کردن
سرگیجه
از دست دادن تعادل به هنگام راه رفتن

سکته مغزی در جوان ها

مهم ترین دلایل سکته مغزی در جوانان

عوامل متعددی باعث بروز سکته مغزی در جوانان می شود. احتمال ایجاد این عوامل در بین زنان و مردان یکسان است. تنها در برخی موارد مانند بارداری و مصرف داروهای ضد بارداری می توانند تاثیرهای بیشتری در احتمال بروز سکته مغزی در زنان داشته باشند. در این بخش از مطلب به بررسی مهم ترین دلایل سکته مغزی در جوانان می پردازیم.

  • فشار خون بالا

مهم ترین عامل برای بروز سکته مغزی، فشار خون بالا عنوان شده است. از آن جایی که حدود 20 درصد از افراد بین 20 تا 39 سال دارای مشکل فشار خون بالا هستند، احتمال سکته مغزی با وجود عامل فشار خون بالا بیشتر می شود. فشار خون بالا در گروه سنی پایین تر در برخی موارد بدون علامت است و همانند یک قاتل مخفی برای بروز انواع مشکلات نقش ایفا می کند.

  • کلسترول بالا

دو عامل ژنتیکی و اکتسابی باعث افزایش کلسترول خون می شود. این دو عامل می تواند ارثی یا مصرف بیش از اندازه چربی اشباع شده باشد. با افزایش کلسترول خون، پلاک ها در مسیر عروق مغزی تجمع پیدا می کنند و در این شرایط سیستم خونرسانی به درستی عمل نخواهد کرد. با ایجاد اختلال در سیستم خونرسانی، سکته مغزی عارض می شود.

  • دیابت

بیمارانی که به دیابت نوع اول و نوع دوم مبتلا هستند، احتمال بروز سکته مغزی در این بیماران 2 تا 4 برابر بیشتر از سایر افراد است. بر اساس تحقیقات آماری انجام شده، بیشتر از 200 هزار نفر در بین افراد زیر 20 سال به بیماری دیابت نوع 1 یا 2 مبتلا هستند. در برخی موارد نیز دیابت در این گروه سنی تشخیص داده نمی شود. در نتیجه دیابت عاملی برای بروز سکته مغزی در جوان های دیابتی خواهد بود.

  • اضافی وزن

با توجه به اینکه حدود یک سوم از افراد بین 6 تا 19 ساله با مشکل اضافی وزن یا چاقی مواجه هستند، در سال های اخیر بنا به سبک زندگی این مشکل 2 تا 4 برابر افزایش یافته است. وزن زیاد و چاقی در حدود 57 درصد خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش می دهد.

  • مصرف سیگار و مواد مخدر

متاسفانه مصرف مواد مخدر و کشیدن سیگار به سنین بسیار پایین رسیده است. مصرف سیگار یکی از مهم ترین عوامل بیماری های خطرناک و مرگ و میر است. بر همین اساس، کشیدن سیگار به مدت طولانی و به میزان بالا باعث بروز سکته مغزی در جوانان و افراد زیر 50 سال می شود.

  • مصرف الکل

افراد زیر 50 سالی که بیش از اندازه نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند بیشتر از افرادی که مصرف متعادلی دارند یا هرگز از این گروه نوشیدنی ها مصرف نمی کنند، به عارضه سکته مغزی مبتلا می شوند. از آن جایی که مصرف الکل می تواند عاملی برای انسداد عروق یا ابتلا به فشار خون بالا است، از این رو با مصرف بیش از اندازه الکل خطر بروز سکته مغزی نیز افزایش می دهد.

  • بیماری عروق کرونری قلب

حدود 50 درصد از افرادی که در گروه سنی 18 تا 24 ساله هستند، به بیماری های عروق کرونری مبتلا هستند. این بیماری باعث انسداد عروق و شریان ها می شود و مسیر جریان خون را با اختلال مواجه می کنند. با اختلال در مسیر خونرسانی احتمال ابتلا به سکته مغزی در جوان ها افزایش می یابد.

درمان سکته مغزی در جوانان

پس از بروز سکته مغزی در جوان ها، متخصص مغز و اعصاب برای مراحل تشخیصی دقیق از سی تی اسکن و ام آر آی استفاده می کند. سپس با تعیین علت بروز سکته مغزی و شرایط جسمانی بیمار، مناسب ترین روش درمانی در پیش گرفته می شود. تجویز داروهای رقیق کننده خون برای این گروه از بیماران در نظر گرفته می شود. در صورت نیاز، پزشک متخصص تصمیم به استفاده از روش کاتتریزاسیون می گیرد. با وارد کردن کاتتر، مسیر عروق مسدود شده باز می شود.

بازتوانی سکته مغزی در جوانان

پس از پایان دوره درمان، دوره توانبخشی آغاز می شود. بسته میزان آسیب دیدگی مغزی، عوارض متعددی در جسم و ذهن بیمار مشاهده خواهد شد. برای بهبودی دوباره و بازتوانی آسیب های وارد شده از روش های مختلفی کمک گرفته می شود. در ادامه با این روش های آشنا خواهیم شد.
شرکت در جلسات فیزیوتراپی
گفتار درمانی
استفاده از روش rtms

سکته مغزی در جوان ها

سکته مغزی در جوان ها

روش های پیشگیری از سکته مغزی در جوانان و افراد کم سن و سال

باتوجه به دلایل و عواملی که پیش تر بیان شد، برخی از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به سکته مغزی می توانند قابل پیشگیری باشند. جوان ها و افراد زیر 50 سال با داشتن اطلاعات کافی پیرامون این عوامل، با رعایت چندین نکات ساده، مهم و کلیدی می توانند از بروز این عارضه خطرناک جلوگیری کنند. از جمله روش های پیشگیری از سکته مغزی در جوانان و افراد کم سن و سال عبارتند از:
• داشتن برنامه غذایی سالم و مصرف کم نمک و چربی
• خودداری از مصرف بیش از اندازه سیگار و الکل
• خودداری از مصرف مواد مخدر
• گنجاندن یک برنامه ورزشی سالم در بین فعالیت های روزانه
• مصرف زیاد میوه، سبزیجات و غلات
• کنترل منظم و دقیق بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون
• مراجعه به پزشک در صورت بروز هر نوع علائم غیر عادی

مراجعه به پزشک
در مطالب فوق به بررسی عوامل افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی پرداخته شد. از جمله این عوامل می توان به فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت، مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل، بیماری عروق کرونری قلب و اضافی وزن اشاره داشت. دکتر رادنوش پشم فروش فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی و متخصص مغز و اعصاب، سکته مغزی، از دانشگاه زوریخ سوئیس، دانش و تجربه کافی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های مغزی و نخاعی دارد. شما می توانید برای درمان سکته مغزی در جوان ها به روش های موثر به مطب دکتر پشم فروش مراجعه نمایید. همچنین برای گرفتن نوبت ویزیت، با شماره های درج شده در سایت، تماس برقرار نمایید.

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها

اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت