میگرن مقاوم

میگرن مقاوم


میگرن یا سردرد شدید یکی از مشکلاتی است که تقریبا همه ما درد آن را تجربه کرده ایم. میگرن مقاوم با درد بسیار شدیدی همراه است؛ به طوری که می تواند در آن لحظه زندگی فرد مبتلا را مختل کند. از مهم ترین نشانه های میگرن مقاوم می توان به سردردهای ناتوان کننده و پشت سر هم اشاره کرد. با توجه به تحقیقات انجام شده توسط بنیاد میگرن می توان ادعا کرد که سردرد ناشی از میگرن سومین بیماری شایع در جهان به حساب می‌آید؛ با این وجود هنوز هم درک کمی نسبت به علایم دلایل و روش‌های درمانی آن نیز وجود دارد.

میگرن مقاوم چیست؟

میگرن مقاوم به نوعی بیماری عصبی گفته می شود. فرد مبتلا به این بیماری مدام در یک طرف از سر خود احساس تپش می کند. این اتفاق دردناک ممکن است چندین ساعت و حتی چندین روز طول بکشد. سردردهای میگرنی معمولاً با حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور، صدا، سرگیجه، اختلالات بینایی، بی حسی صورت و…. نیز همراه است. حملات میگرنی معمولاً به صورت ناگهانی شروع شده و هشداری به فرد مبتلا نمی دهد.
در واقع عوامل مختلفی از جمله:
• حذف یک وعده غذایی
• قرار گرفتن در معرض دود یا آلودگی هوا
• استرس، خستگی و اضطراب
• استعمال دخانیات
• تغییر سطح هورمون ها
• و …
می تواند محرک این بیماری باشد و سردرد های وحشتناک را به وجود بیاورد.

میگرن مقاوم

میگرن مقاوم

تشخیص میگرن

بیماری میگرن به طور معمول از یک الگوی خاصی پیروی می کند؛ از این رو پزشکان برای تشخیص آن می توانند از تست های مختلفی استفاده کنند. این بیماری شرایط بسیار مشابهی با سردرد های خوشه ای دارد ؛ به همین دلیل تشخیص آن در حالت عادی کار آسانی نیست.

حملات میگرن یا سردرد میگرنی چند روز طول می کشد؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که معمولاً از ما پرسیده می شود این است که حملات میگرنی معمولاً چند روزه هستند؟ در حالت عادی سردرد های ناشی از بیماری میگرن از چهار ساعت شروع می شوند و تا ۷۲ ساعت نیز طول می کشند. با مراجعه به پزشکی متخصص مغز و اعصاب و تحت درمان قرار گرفتن می توانید این بازه زمانی را تا حد زیادی کاهش دهید.
لازم به ذکر است که برخی از حملات میگرنی از شدت بیشتری برخوردار بوده و ممکن است بیش از ۷۲ ساعت نیز طول بکشد. این نوع از بیماری به راحتی می‌تواند باعث ناتوانی فرد مبتلا شده و باعث از دست دادن روزهای درسی، کاری، تفریحی و… فرد مبتلا نیز شود.

علت میگرن چیست؟

با وجود پیشرفت علم پزشکی هنوز هم علت اصلی بیماری میگرن مقاوم شناخته نشده است. با این وجود برخی از پزشکان متخصص بر این باورند که افراد مبتلا به این بیماری در مقایسه با سایر افراد، واکنش شدیدتری نسبت به محرک های محیطی از جمله استرس، بی خوابی و… نیز نشان خواهند داد.

درمان سردرد میگرنی

برای درمان سردرد شدید میگرنی مقاوم تاکنون دارویی خاصی تولید نشده است. در حال حاضر افرادی که از این درد رنج می برند می توانند از طریق تزریق آمپول به عضلات سر، درد خود را بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد بهبود ببخشند. البته این دارو اثر خود را بعد از دو هفته نشان می دهد و سپس حدود ۱۲ تا ۱۶ هفته نیز در بدن بیمار باقی می ماند.
روش های درمانی میگرن مقاوم عبارتند از:

  • خنک کردن

خنک کردن سر و پیشانی یکی از روش هایی است که می توانید برای از بین بردن سردرد میگرن استفاده کنید. برای این کار کافی است یک بسته یخ روی محل درد قرار دهید. تا به حال علت اصلی این پدیده تشخیص داده نشده است؛ اما طبق تجربیات به دست آمده سرد شدن سر و گردن موجب کاهش جریان خون شده و در نتیجه می تواند به بهبود این درد کمک کند. علاوه بر این استفاده از پارچه خیسانده شده در آب سرد نیز می تواند به درمان سردرد میگرن کمک کند.

  • داروهای بدون نسخه

برای درمان میگرن مقاوم پیشنهاد می کنیم حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. در صورتی که امکان این کار وجود نداشته باشد نیز می توانید از داروهای بدون نسخه از جمله استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن و… نیز استفاده کنید. این داروهای مسکن نیاز به تجویز پزشک ندارند و می توانند در بازه های زمانی کوتاه دردسر شما را آرام کنند.
دقت داشته باشید این روش برای مواقع ضروری کاربرد دارد؛ بنابراین بهتر است برای درمان این بیماری پزشک متخصص مراجعه کنید و به پیشنهاد ایشان داروهای مورد نیاز را مصرف نمایید.

  • مصرف کافئین

کافئین موجود در برخی نوشیدنی ها از جمله قهوه کمک بزرگی به رفع سردردهای ناشی از میگرن خواهد کرد. در واقع کافئین از طریق جذب سریع داروهای میگرنی، می تواند به کاهش درد شما کمک کند. دقت داشته باشید که زیاده روی در مصرف کافئین موجب اعتیاد آور است و می تواند مشکلات بیشتری را برای شما به وجود بیاورد؛ به همین دلیل توصیه می کنیم تعادل را در مصرف این مواد انرژی زا رعایت کنید.

  • یک اتاق ساکت و تاریک

فرد مبتلا به بیماری میگرن در برابر نور شدید و صدای بلند بسیار حساس شده و در صورت برخورد با آن مورد اذیت و آزار قرار می گیرد؛ به همین دلیل در صورت بروز حملات میگرنی می‌توانید به یک اتاق ساکت و تاریک بروید و در آنجا استراحت کنید. این روش می‌تواند در زمانی کوتاه به شما کمک کند.

  • ورزش

یکی از روش های بسیار موثر برای رفع سردرد شدید میگرن، ورزش کردن هنگام حملات است. انجام حرکات ورزشی در طول روز باعث افزایش اندروفین خون شده و در نتیجه مقاومت شما را در برابر حملات میگرن بالا می برد. در ضمن اندروفین موجود در خون، استرس شما را کاهش داده و به خواب شما کمک خواهد کرد.

میگرن مقاوم

میگرن مقاوم

از سایر روش های موثر برای درمان خانگی میگرن مقاوم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• خواب مناسب
• یوگا
• مصرف ویتامین B2
• مدیریت محرک ها
• مصرف گیاه سایبان

مراجعه به پزشک
میگرن مقاوم یکی از بیماری های آزار دهنده و ناتوان کننده است. در حال حاضر افراد زیادی در سراسر دنیا وجود دارند که از این بیماری رنج می برند. با وجود پیشرفت های چشمگیر علوم پزشکی و داروسازی، هنوز هم درمان قطعی و دائمی برای میگرن وجود ندارد. برای کاهش درد میگرن می توانید از روش های مختلفی از جمله تزریق دارو، ورزش، استراحت، مصرف کافئین و… نیز استفاده کنید.
در صورتی که درد ناشی از این بیماری بسیار زیاد است و زندگی شما را مختل کرده، پیشنهاد می کنیم هر چه سریعتر از پزشک متخصص با تجربه کمک بگیرید. دکتر رادنوش پشم فروش متخصص مغز و اعصاب در تهران است. با مراجعه به مطب این دکتر می توانید تا حد زیادی حملات میگرنی خود را کاهش دهید و با آرامش بیشتر به زندگی خود برسید.

 

به اشتراک بگذارید

دیدگاه ها بسته میباشد
اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت