دکتر رادنوش پشم فروش – فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی

ویژگی سردرد تومور مغزی

ویژگی سردرد تومور مغزی
آنچه می خوانید...


به رشد غیر طبیعی توده ها در مغز، تومور مغزی گفته می شود که در دو نوع تومورهای خوش خیم و تومورهای بدخیم دسته بندی می شوند. علائمی که انواع تومورهای مغزی به همراه دارند، بسته به نوع تومور، اندازه، محل و میزان سرعت تومور متفاوت هستند. از مهم ترین علائم و نشانه های وجود تومور مغزی می توان به سردرد اشاره داشت که ویژگی به خصوصی دارد. در این مقاله قصد داریم به بارزترین ویژگی سردرد تومور مغزی و همچنین تفاوت آن با سایر سردردهای شایع بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با ویژگی سردرد تومور مغزی، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

دلایل ابتلا به تومور مغزی

تومور زمانی شکل می گیرد که یک سلول در اثر جهش ژنتیک یا تغیر شکل، سرعت رشد آن افزایش پیدا کند. تومور مغزی نیز، توده های غیر طبیعی رشد یافته در مغز هستند که در نواحی مختلف مغز می توانند رشد داشته باشند. دلایلی که در رشد این توده ها می توانند تاثیرگذار باشند عبارتند از:
سابقه خانوادگی و عوامل ژنتیکی
قرار گرفتن در معرض عفونت های ویروسی
قرار گرفتن در معرض اشعه های مضر
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
ضربه دیدن سر و تشنج
مبتلا نشدن به بیماری آبله مرغان در کودکی

ویژگی سردرد تومور مغزی
ویژگی سردرد تومور مغزی

شایع ترین علائم ناشی از وجود تومور مغزی

وجود تومور مغزی هرگز نمی تواند بدون علامت باشد و داشتن سردردهای سخت تنها نشانه تومور مغزی نیست. علاوه بر سردرد، علائم دیگر نیز در بیمار مشاهده می شوند که می توانند در زندگی عادی بیمار اختلال ایجاد کنند. تعداد و شدت علائم به سرعت رشد و نوع تومور مغزی بستگی دارد. در این بخش، اشاره کوتاهی به شایع ترین علائم ناشی از وجود تومور مغزی خواهیم داشت.
• داشتن حالت تهوع و استفراغ
• بروز مشکلات بینایی، شنوایی و گفتاری
• تغییر در خلق و خو
• بی اشتهایی و کاهش وزن ناشی از آن
• بروز تشنج
• خستگی، ضعف عضلاتی و بی حسی در بخش از بدن
• داشتن سرگیجه
• ناتوانی در حفظ تعادل
• نداشتن تمرکز کافی

بارزترین ویژگی های سردردهای تومور مغزی

هر سردردی را نمی توان دلیل بر وجود تومور مغزی عنوان کرد. تومورهای مغزی علائم متعددی دارند که تنها یکی از آن ها احساس سردرد است. برای شناخت بهتر سردردهای ناشی از تومور مغزی بایستی شناختی بر ویژگی های منحصربفرد این نوع سردرد داشت. از جمله بارزترین ویژگی های سردردهای تومور مغزی عبارتند از:

  • سردرد صبحگاهی

افرادی که از وجود تومور مغزی رنج می برند، در اغلب موارد به هنگام صبح، با داشتن سردرد از خواب بیدار می شوند. این سردرد از صبح آغاز می شود و با گذشت ساعات روز، بر شدت آن افزوده می شود.

  • سردرد فشاری

سردرد فشاری را می توان یکی از رنج آورترین سردردها دانست که به آن سردرد ضربه ای نیز گفته می شود. در این نوع سردرد، فرد بر این احساس است که چیزی را اطراف سرش پیچیده باشند و فشار ضربه ای از اطراف، به سر او وارد می شود.

  • موقعیت نامشخص

در صورت وجود هر نوع توموری در مغز، سردردهای ناشی از آن تنها در یک نقطه خاصی از سر احساس نمی شوند. به طوری که محل مشخصی از سر، درد نمی کند و سردرد را می توان در نقاط مختلف سر احساس کرد.

  • غیر قابل کنترل

در مراحل اولیه بیماری و رشد تومورهای مغزی، سردردهای ناشی از بیماری را می توان با مصرف داروهای مسکن، کنترل کرد. پس از گذشت مدت زمانی، سردردها در برابر این داروها مقاومت نشان می دهند و سردرد غیر قابل کنترل می شود.

  • زمان نامشخص

برای سردردهای ناشی از تومور مغزی نمی توان زمان مشخصی تعیین کرد. نمی توان گفت سردردها چند روز یا چند هفته ادامه پیدا خواهند کرد. تنها مشخصه آن، شدت یافتن آن با گذشت ساعت، روز یا هفته است.

  • دارای عوامل تشدید کننده

بیمار مبتلا به تومور مغزی، در اغلب ساعات احساس سردرد دارد. زمانی که یک فعالیت سبک و عادی روزانه مانند عطسه یا سرفه کردن، جابجایی و تغییر وضعیت در بدن یا فشار ناشی از یبوست داشته باشد، سردرد تشدید و افزایش پیدا می کند.

چه نوع تومورهای مغزی باعث سردرد می شوند؟

پس از مراجعه به متخصص مغز و اعصاب، بیمار تشریح کاملی از وضعیت خود و همچنین خصوصیات سردردهایی که تجربه می کند را به پزشک ارائه می دهد. بنا به تحقیقات انجام شده، در برخی از موارد، افرادی که به تومورهای بدخیم مغزی مبتلا هستند، تجربه هیچ نوع سردردی را ندارند. این در حالی است که بیماران مبتلا به تومورهای خوش خیم مغزی، به طور یقین سردردهای متوسط تا شدیدی را تجربه خواهند کرد. از این رو، نباید تنها به تشریح بیمار از وضعیت خود بسنده کرد و باید از روش های تشخیصی دقیقی همچون سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده شود.

مقایسه سردرد ناشی از تومور مغزی با سایر سردردها

برای تشخیص دادن نوع سردردهای تومور مغزی با سایر سردردها، لازم است اطلاعات کوتاهی پیرامون ویژگی آن ها نیز داشته باشیم. در ادامه به ویژگی های سردرد ناشی از سایر بیماری های عصبی و نورولوژیک می پردازیم.

  • سردرد میگرنی

حدود میلیون ها انسان در جهان به انواع بیماری میگرن مبتلا هستند. میگرن در دو نوع معمولی و مزمن ایجاد می شود که نوع معمولی آن سردردهای چند ساعته تا در نهایت ۳ روزه است و نوع مزمن آن از ۱۵ روز تا ۳ ماه به طول می انجامد. حساسیت داشتن به نور و صدا و داشتن حالت تهوع و استفراغ از علائم میگرن به شمار می آیند.

  • سردرد خوشه ای

به سردردهایی که به صورت غیر منتظره و مکرر ظاهر می شوند، سردردهای خوشه ای گفته می شود. این نوع سردردها از ۱۵ دقیقه تا حدود ۳ ساعت به طول می انجامند. از شایع ترین علائم آن می توان به سوزش، درد، قرمزی و اشکریزش چشم، گر گرفتگی، تعریق، افتادگی پلک، آبریزش بینی و حساس بودن به نور و صدا اشاره داشت.

  • سردرد تنشی

شایع ترین نوع سردردهای خفیف تا متوسط، سردردهای تنشی هستند. سردرد تنشی تا گردن، اطراف سر و چشم ها نیز ادامه پیدا می کند و علت اصلی آن منقبض شدن عضلات سر و گردن است. خستگی جسم و ذهن، خستگی چشم ها، داشتن استرس و مصرف بیش از اندازه الکل و کافئین از مهم ترین عوامل منقبض شدن عضلات سر و گردن به شمار می آیند.

ویژگی سردرد تومور مغزی
ویژگی سردرد تومور مغزی

مراجعه به پزشک
در مطالب بالا به بررسی ویژگی های سردردهای تومور مغزی پرداخته شد. فرد مبتلا به تومور مغزی با سر درد از خواب بیدار می شود و در طول روز حتی با عطسه و سرفه کردن افزایش پیدا می کند. سردردهای توموری محل دقیق و زمان مشخصی ندارند و در موارد شدیدتر در مقابل داروها نیز مقاومت نشان می دهند. دکتر رادنوش پشم فروش فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی و متخصص مغز و اعصاب، سکته مغزی، از دانشگاه زوریخ سوئیس، دانش و تجربه کافی در زمینه تشخیص و درمان بیماری های مغزی و نخاعی دارد. شما می توانید برای درمان و کنترل سردردهای تومور مغزی به روش های موثر به مطب دکتر پشم فروش مراجعه نمایید. همچنین برای گرفتن نوبت ویزیت، با شماره های درج شده در سایت، تماس برقرار نمایید.

دکتر رادنوش پشم فروش

فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی
دارای بورد تخصصی بیماری های مغز، اعصاب و ستون فقرات

دیدگاهتان را بنویسید

اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت