دکتر رادنوش پشم فروش – فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی

بهترین دکتر درمان صرع در تهران

بهترین دکتر درمان صرع در تهران
آنچه می خوانید...


صرع جزو پنج بیماری شایع جهان است که در ایران تقریباً یک درصد کل جمعیت را در بر می گیرد. این بیماری ممکن است در تمامی سنین بروز پیدا کند. با مراجعه نزد بهترین دکتر درمان صرع در تهران می توان به طور چشمگیری حملات صرع را کاهش داد و بار روانی و جسمی وارد آمده به بیمار را کم کرد. این بیماری جزو امراض مغز و اعصاب طبقه بندی می شود؛ در نتیجه مراجعه به بهترین متخصصان مغز و اعصاب می تواند برای بیماران کارساز باشد. افزایش آگاهی نسبت به این بیماری به بیماران و خانواده ها کمک می کند تا با نحوه مقابله با این بیماری آشنا شوند و هزینه های اجتماعی، اقتصادی و روانی آنها کاهش پیدا کند. در ادامه مطلب در خصوص چگونگی ایجاد صرع، نشانه ها و راه های درمان مطالبی بیان می شود.

علت بروز صرع در افراد چیست؟

سیستم مغز و اعصاب از یکسری سلول عصبی یا نورون تشکیل شده است که این سلول ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. ارتباط سلول های عصبی با یکدیگر و با دیگر سلول ها موجب تولید انتقال دهنده های عصبی و تکانه های عصبی می شود. ماهیت تکانه های عصبی تولید شده، الکتریکی است. زمانی که در عملکرد نورون ها اختلال ایجاد شود؛ مثلا تولید تکانه های عصبی بیش از حد درقسمت کورتیکال رخ دهد؛ صرع اتفاق می افتد. در این اختلال نورولوژیکی ممکن است فعالیت برخی از سلول های مغزی متوقف شود. در بسیاری از موارد بیماری صرع به علت های ناشناخته بروز پیدا می کند که در این حالت به این بیماری کریپتوژنیک گفته می شود.
در برخی از موارد، عوامل بیماری صرع قابل شناسایی هستند. برخی از مهم ترین این عوامل عبارتند از:
تومورهای غیر سرطانی: ممکن است در مغز برخی از کودکان تومورهای غیر سرطانی رشد کند که این تومورها می توانند احتمال ابتلا به تکانه های الکتریکی ناگهانی در مغز را افزایش دهند و فرد به صرع مبتلا شود.
اختلالات رشد: مبتلا شدن به برخی از بیماری های ژنتیکی مانند سندروم داون می تواند احتمال ابتلا به تومورهای غیر سرطانی و حملات صرع را افزایش دهد.
سایر عوامل خطر عبارتند از:
آسیب مغزی جنین در رحم مادر
وارد شدن صدمه به سر در دوران نوزادی
کم رسیدن اکسیژن به جنین
ابتلا به عفونت های مغزی مانند مننژیت
سکته مغزی

بهترین دکتر درمان صرع در تهران
بهترین دکتر درمان صرع در تهران

روش های تشخیص صرع

تشخیص بیماری صرع کمی مشکل است؛ زیرا تشنج یکی از نشانه های اصلی صرع است که علاوه بر صرع دلایل دیگری مانند فشار روانی، استرس و مصرف مواد مخدر می توانند باعث بروز تشنج شوند. یا در برخی از موارد ممکن است افراد به جای تشنج، مدت زمان قابل توجهی خیره شوند که می تواند دلایلی چون مشکلات روحی و روانی نیز داشته باشد. به همین سبب پزشکان متخصص علاوه بر بررسی کامل علائم بالینی از روش های نوین پزشکی نیز برای تشخیص استفاده می کنند. برخی از این روش ها عبارتند از:
الکتروانسفالوگرافی: در این روش الکترودهایی به پوست سر متصل می شود که این الکترودها امواج مغزی را طی چند دقیقه جمع آوری و اندازه گیری می کنند و روی نمودار نمایش می دهند. متخصصان نورولوژی و مغز و اعصاب با بررسی و تحلیل دقیق نمودارها می توانند این بیماری را تشخیص دهند.
ام آر آی: ام آر آی یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی یکی دیگر از روش های تشخیصی است که پزشک با استفاده از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی بافت داخلی مغز را به طور واضح مشاهده می کند. نمایش جزئیات به پزشک این امکان را می دهد تا کانون تشنج را نیز بتواند تشخیص دهد.

نشانه های بیماری صرع چیست؟

نشانه های بیماری صرع می تواند از یک فرد به فرد دیگر متفاوت باشد. علت صرع، سن بیمار و عوامل تحریک کننده بیماری جزو مواردی هستند که در بروز نشانه ها تاثیر می گذارند. صرع می تواند در فعالیت سلول های مغز تاثیر بگذارد و همین عامل می تواند نقش مهمی در علائم بیماری ایفا کند. از جمله رایج ترین علائم بیماری صرع عبارتند از:
تشنج: تشنج می تواند از یک فرد به فرد دیگر متفاوت باشد؛ مثلاً ممکن است یک فرد بیمار، به تشنج نوع فوکال و فرد دیگر به تشنج نوع عمومی مبتلا شود. نوع حملات تشنجی در فرد بیمار مشابه است؛ به عنوان مثال اگر یکبار فرد دچار تشنج فوکال شود در دفعه بعد حمله صرع نیز همین تشنج را خواهد داشت. تشنج های بیشتر از ۵ دقیقه بسیار مهم هستند و فرد باید حتماً تحت نظر پزشک قرار بگیرد.
خیره شدن به یک نقطه: خیرگی یکی از نشانه های بیماری صرع است که در برخی افراد به جای تشنج رخ می دهد و در برخی موارد نیز همراه با حمله تشنج رخ می دهد. این خیرگی می تواند بین چند دقیقه تا چند ثانیه باشد و فرد در این حالت به واکنش های اطرافیان پاسخی نمی دهد.
سایر علائم بیماری عبارتند از:
• عدم توانایی در کنترل ادرار و مدفوع
• احساس سردرگمی و مبهوت شدن
• لرزش اندام های بدن
• مشکلات تنفسی بعد از تشنج
• احساس ترس و اضطراب

بهترین دکتر درمان صرع در تهران
بهترین دکتر درمان صرع در تهران

روش های درمان صرع

برای درمان صرع و کنترل آن روش های متعددی وجود دارد. در قدم اول درمان صرع باید به یک متخصص مغز و اعصاب که سابقه ی علمی درخشانی دارد و توانایی درمان صرع و کنترل آن را دارد؛ مراجعه کرد. متخصص با توجه به سن بیمار، وضعیت عمومی فرد، تعداد حملات صرع، نشانه های و علائمی که همراه با حمله بروز پیدا می کند؛ راهکار درمانی را ارائه می دهد. از جمله روش های درمان صرع عبارتند از:
دارو درمانی: دارو درمانی روشی قطعی برای درمان صرع نیست؛ بلکه این روش حملات را کاهش می دهد و به بیمار در کنترل حملات کمک می کند. داروهایی مانند لاموتریژین، گاباپنتین، سدیم والپروات، کنترل صرع پریمیدون از جمله داروهای تجویزی است.
تغییر سبک زندگی: تغییر سبک زندگی در کنار مصرف دارو می تواند به کنترل و درمان بیماری صرع کمک کند. دوری از عوامل تحریکی مانند فشار عصبی، گرسنگی و تشنگی طولانی مدت، ترک مواد مخدر و مشروبات الکلی و استفاده از رژیم کتوژنیک می تواند این بیماری کنترل کند.
سایر روش های درمان صرع عبارتند از:
تحریک عصب واگ
جراحی

نتیجه گیری
بیماری صرع جزو یکی از رایج ترین بیماری های نورورلوژی است که در آن سیستم عصبی مرکزی درگیر می شود. علت این بیماری می تواند مربوط به تومورهای خوش خیم و یا سرطانی نیز باشد. عواملی مانند فشار و استرس روانی، بی خوابی، گرسنگی و تشنگی زیاد می تواند باعث تحریک حملات صرع شود. مراجعه به بهترین دکتر درمان صرع در تهران می تواند عارضه های جانبی این بیماری مانند تشنج، سردرگمی و فشارهای روانی را کاهش دهد. برای درمان این عارضه می توانید به مطب دکتر رادنوش پشم فروش متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

 

 

 

دکتر رادنوش پشم فروش

فوق تخصص اینترونشنال نورورادیولوژی
دارای بورد تخصصی بیماری های مغز، اعصاب و ستون فقرات

دیدگاهتان را بنویسید

اینستاگرام
آدرس مطب
ویدئوها
اخذ نوبت